Udgivelser

Laugets CD-udgivelser


Musik anno 1852 fra spillemanden Niels Christian Andreasens (1839-1920) nodebøger. Højreby Spillemandslaug og Lollands Musikskole 2013. Hør et nummer fra pladen: HopsaBidt a’ Bast, 1990, LP udgivet i samarbejde med Lars Lilholt og Gjern Spillemændene. Nu også på CD – hør et nummer fra pladen: Rigadon i D-durPå gaden, 2003, laugets 20 års jubilæums-cd – hør et nummer fra pladen: SinksjönMer a’ Bast, 1998, CD udgivet i samarbejde med Gjern SpillemændenePå lang afstand, 1993, CD udgivet i forbindelse med laugets 10 års jubilæum – hør et nummer fra pladen:Hugget SukkerFor borgere og bønder, 2002, CD udgivet i samarbejde med Gjern Spillemændene og Ålholmtrioen – hør et nummer fra pladen: Pols nr. 60Kirkekoncert, 1999, CD optaget i Skt. Nicolai Kirke i Nakskov


Andre udgivelser i samarbejde med andre grupper:

Firetour blev til i et samarbejde med Kristian Bugge, som var lærer på Lollands Musikskole tilbage omkring 2010. I forbindelse med koncerter, hvor Baltic Crossing øvede og overnattede, præsenterede Frede dem for nodesamlingerne fra lolland og Falster. Det førte til et forslag om at de slulle indspille en CD med musik fra Lolland-Falster. Orkestret tænkte lidt over sagen og besluttede sig så:"Let's do this crasy idea of Frede". Heldigvis syntes Lolland og Guldborgsund kommuner også om projektet, så det blev muligt at præsentere CD'en til folkedansernes landsstævne i Maribo i 2010. Baltic Crossing vandt en Rising Star Award med CD'en, som gav dem flere store koncerter i en række europæiske hovedstæder.

Reventlows nodebog indeholder musik som for amatører er noget svær at gå til med sine mange jigs. Så vi bad Astrid Pørtner Nielsen finde nogle professionelle musikere og lave en CD. Astrid havde spillet i Højreby Spillemandslaug som teenager og deltaget 3 år i træk på Ethno i Sverige. Hun var tilknyttet Rod, da hun flyttede til København efter studentereksamen. Så det var et naturligt valg. Det blev til gruppen Pørtners Komplot, der indspillede CD'en Reventlow. Her financierede Lauget indspilningen og produktionen.

Totakts Pols blev til efter at Åke Persson fra Lund i Sverige havde arbejdet med midtjyske nodehefter af bl.a. Jens Millersen Bjerg fra Ringkøbing Amt, Erik Jensen fra Århus Amt og J.C.Nielsen fra Ribe Amt. Det er totaktsmusik i stil med sønderhoninger. Det er 1700-tals polskaer i Danmark, som nu kun lever på Fanø. Musikken blev indspillet af Åke Persson, Kristian Bugge, Nikolaj Busk, Steffan Søgaard Sørensen og Gerd Nielsen. Melodien "I Havhingstens spåner" blev spillet ved Havhingstens stabelafgang i Roskilde havn.